Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Αριστεροκρατία αυτή η μάστιγα

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, λόγω της αριστεροκρατιας που ζουμε,  μιας κ οι περισσότεροι ανάμεσα μας, βρίσκονται  μέσα σε μια βαθιά σύγχυση.. 

Ο Μάρξ στο Μανιφέστο ορίζει τις τάξεις σε δύο, αυτή του Καπιταλιστή (αυτού που έχει ιδιοκτησία το μέσο παραγωγής) και αυτή του Προλετάριου (αυτού που δεν έχει ιδιοκτησία και δουλεύει στον Καπιταλιστή), και επειδή ο καπιταλιστής κερδίζει από την υπεραξία του έργου που παράγει το Προλεταριάτο, είναι κακός και πρέπει να αφανιστεί και μαζί με αυτόν το μέγα έγκλημα της εκμετάλλευσης.

 Βέβαια ο Κομμουνισμός εξαφανίζει τον Καπιταλιστή και στην θέση του, με άλλο όνομα, βάζει το Κόμμα, και η εκμετάλλευση από το κόμμα μετονομάζεται σε "ισότητα και κοινοκτημοσύνη", και το κακό Κράτος μετονομάζεται σε "Σοβιέτ"... 

(Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς..)

Ας μας πει κάποιος τι είναι το ΚΚΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ αφού διαθέτουν εταιρείες δηλαδή μέσα παραγωγής ιδιοκτησίας τους; 
Ποια η σχέση τους με αυτούς που δουλεύουν σε αυτά, οι οποίοι δεν έχουν ιδιοκτησία μέσων παραγωγής;

Επιχειρήστε να ρωτήσετε ΑριστεροΚομμουνιστές για να δείτε τι απάντηση θα δώσουν... απλά θα αποδειχθεί ότι ο Μάρξ στόχευε στο target group του όχλου που δεν μπορεί να προβλέψει, φυσικά να αναμένετε αντιδράσεις του στυλ "εσύ δεν καταλαβαίνεις" ή "είσαι κακός φασίστας". 

Μην επιχειρήσετε φυσικά, να ρωτήσετε τι σημαίνει "Φασίστας"  και ποια η σχέση του με τον Κομμουνισμό, γιατί ήδη θα έχουν φύγει.

Στον Κομμουνισμό η ουσία είναι :

οι πολλοί δουλεύουν, 
η υπεραξία πάει στο κόμμα στο οποίο κάνουν κουμάντο, οι ίδιοι που είναι ιδιοκτήτες του χρήματος στις Καπιταλιστικές χώρες.

 Η διαφορά μεταξύ Καπιταλισμού και Κομμουνισμού είναι ότι στον μεν Καπιταλισμό θα υπάρξει κύκλος χρονικός ευημερίας ο οποίος πάντα μπορεί να κλείσει οποιαδήποτε στιγμή οι ιδιοκτήτες θελήσουν, ενώ στον δε Κομμουνισμό η πείνα και η εξαθλίωση είναι μόνιμη, από την πρώτη ημέρα δούλοι, φυσικά στο όνομα μιας αόριστης
 "Ισότητος, Ελευθερίας και Αδελφότητος".

Τι θα γινόταν όμως αν αυτοί που έλκονται από τον Κομμουνισμό γεννιόντουσαν από την άλλη πλευρά, δηλαδή ήταν γόνοι πλουσίων; θα συνέβαινε το αντίστοιχο αν οι σημερινοί γόνοι πλουσίων είχαν γεννηθεί φτωχοί, ο κάθε ένας θα φώναζε βασιζόμενος την συγκεκριμένη θέση στον συγκεκριμένο χωρόχρονο που θα βρίσκονταν.
 Το ατομικό συμφέρον υπερέχει της αντικειμενικής δικαιοσύνης άρα η δυσαρμονία της αρμονίας, άρα το πρόβλημα δεν είναι στην άδικη ανισότητα αλλά στον κακό εαυτό του συνόλου, δηλαδή την απαιδευσία που περιγράφει ο Σωκράτης στο Πλατωνικό έργο Πολιτεία στο Ζ 514 στην αλληγορία του Σπηλαίου και του Αριστοτέλη στα Πολιτικά στο 1266b :

"...Πρώτος ο Φαλέας ο Χαλκηδόνιος εισήγαγε τον ίσο καταμερισμό περιουσιών στους πολίτες.

 Δεν φτάνει όμως ο νομοθέτης να κάνει τις περιουσίες ίσες, πρέπει πρώτα να εξισώσει τις επιθυμίες με σωστή διαπαιδαγώγηση και κοινή παιδεία, διότι οι άνθρωποι δεν αδικούν μόνο εξ αιτίας των αναγκών αλλά και εξ αιτίας των ασύμμετρων επιθυμιών, οπότε η ίση κατανομή περιουσιών δεν είναι η λύση. 

Τα μεγάλα αδικήματα διαπράττονται εξαιτίας υπερβολικών επιθυμιών και όχι για τις βασικές ανάγκες (π.χ. Τύραννοι γίνονται όχι για να μην κρυώνουν ή για να μην πεινάνε).

 Η Ανθρώπινη απληστία δεν έχει όρια, αλλά τέτοια είναι η φύση της επιθυμίας, να μην γνωρίζει όρια, και η ικανοποίηση της επιθυμίας είναι σκοπός ζωής για πολλούς"

Αριστοτέλους Πολιτικά [1266b]

Καλημερα μας !









Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος