Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ στο επίμαχο βίντεο

Μάλιστα, θεωρείται ότι οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται στο βίντεο είναι συνδικαλιστές - εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ οι οποίοι εμφανίζονται να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να φυγαδεύονται προς το κτίριο της Βουλής κατά τη διάρκεια των χθεσινών θλιβερών επεισοδίων.
Την άμεση διενέργεια έρευνας για βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και έχει βγει στη δημοσιότητα και από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, ζήτησε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Oικονόμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.


Σύμφωνα με το βίντεο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα, άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους - ο ένας εξ αυτών μάλιστα κρατούσε και λοστό - και χαρακτηρίζονται ως παρακρατικοί, συνεργάστηκαν με αστυνομικούς για τη σύλληψη μέλους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ τους άφησαν να μεταβούν πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Μάλιστα, θεωρείται ότι οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται στο βίντεο είναι συνδικαλιστές - εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ οι οποίοι εμφανίζονται να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να φυγαδεύονται προς το κτίριο της Βουλής κατά τη διάρκεια των χθεσινών θλιβερών επεισοδίων. Ενας εξ αυτών φαίνεται να κρατά ρόπαλο. Την εκδοχή αυτή για την ταυτότητα των κουκουλοφόρων επιβεβαίωσε και στην κρατική τηλεόραση άλλοι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, αποδοκιμάζοντας πάντως τις πρακτικές των εν λόγω ατόμων.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιάγουρης, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε πως οι δύο από εκείνους που συνομιλούν με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ «είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Απόστολος Κασιμέρης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον κάποιοι εκ των πέντε είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι πέντε είχαν δεχθεί επίθεση αντιεξουσιαστών, κάποιοι είχαν τραυματιστεί και προσέγγισαν τους άνδρες των ΜΑΤ για προστασία.

Ερωτηθείς για τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο, ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Νίκος Καραδήμας, δήλωσε στο Μega: «Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Ας αλλάξουν τους επικεφαλής των ΜΑΤ».
Έως αυτήν την ώρα η ΕΛ.ΑΣ. ή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει δώσει κάποια εξήγηση για το περιεχόμενο του βίντεο. Η ΕΛ.ΑΣ. περιορίστηκε στην ανακοίνωση πως για το περιστατικό διενεργείται έρευνα και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος