Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΟΧΙ και από το Δήμο Χαλκιδας στο χαράτσι της ΔΕΗ



Στη χιονοστιβάδα των αντιδράσεων για το χαράτσι της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν δήμοι και οι πρωτοβουλίες πολιτών, προστίθεται και ο δήμος Χαλκίδας.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου το πρωί, ο δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας να συμπαρασταθούν στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το μέσω των λογαριασμών της....
ΔΕΗ «χαράτσι», παρουσιάστηκε στα γραφεία της ΔΕΗ, όπου κατέθεσε εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία:
α) για «να απόσχει η ΔΕΗ από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλλουν το -βάσιμα αμφισβητήσιμο της συνταγματικότητας του Ν. 4021/2011 που το επιβάλλει- ειδικό τέλος ακινήτων, τουλάχιστον μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια να αποφανθούν οριστικά για τη συνταγματικότητά της» (υπενθυμίζεται ότι το θέμα συζητείται ενώπιον του ΣτΕ στις 2 Δεκεμβρίου) και
β) για «να προειδοποιήσει ότι όλα τα μέλη της διοίκησης και στελέχη της ΔΕΗ θα ευθύνονται αστικά και ποινικά για κάθε πιθανή βλάβη στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα όσων μείνουν χωρίς ρεύμα».
Η κατάθεση της εξώδικης δήλωσης-διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να τεθεί αλληλέγγυο των δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και κινδυνεύουν να τους διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, καλεί όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος μέσω των λογαριασμών τηςΔΕΗ, να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του δήμου φωτοτυπία του λογαριασμού και το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών από το ΑΤΜ, προκειμένου να το γνωστοποιήσει με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή αλλά και επανασύνδεση του ρεύματος.




Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος