Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Σας αρέσει το κρέας ;Το κρέας που τρώτε θα μπορούσε να αποτελείται από κομμάτια κρέατος κολλημένα μεταξύ τους για να σχηματίσουν ένα  "κανονικό" κομμάτι κρέας

  Ακριβώς όπως οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες προμηθεύουν επικίνδυνες ουσίες σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο,έτσι και  η βιομηχανία του κρέατος δεν είναι πολύ πίσω σε αυτές τις ειδεχθείς πράξεις. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό προϊόν που ονομάζεται "κόλλα κρέατος" μικρά κομμάτια κρέατος μπορούν πλέον να ενωθούν μεταξύ τους , και να δημιουργηθούν κανονικές μερίδες  κρέατος για  διανομή. Αυτή η παραπλανητική τακτική των πωλήσεων είναι τόσο


 αποτελεσματική που ακόμα και οι ειδικοί δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κανονικό  κομμάτι κρεατος  και ένα κομμάτι  κρέατος μολυσμένου με "κόλλα κρέατος».

Τι ακριβώς είναι η "κόλλα κρέατος"

H κόλλα κρέατος  είναι ένα ένζυμο γνωστό ως τρανσγλουταμινάση. Σύμφωνα με την έκθεση,οι κόλλες κρέατος  δημιουργούνται από την καλλιέργεια βακτηρίων. Όσο συγκλονιστικό κι αν ακούγεται, οι  κόλλες κρέατος  παρασκευάζονται από το πλάσμα του αίματος των χοίρων και των αγελάδων, και συγκεκριμένα το πηκτικό που κάνει θρόμβο αίματος. Αυτό το "ειδικό ένζυμο" είναι τόσο τοξικό , ώστε οι άνθρωποι που εργάζονται με το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικές μάσκες.

 Σχέδιο οδηγίας της Κομισιόν άναβε το πράσινο φως, προκειμένου να νομιμοποιηθεί η χρήση αυτής της “κρεάτινης κόλλας” σε όλη την Ε.Ε., ωστόσο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσε βέτο, και μάλιστα με οριακή διαφορά μίας επιπλέον ψήφου, από τις 369 που απαιτούνταν για να επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία.
 
H βόεια ή χοιρινή θρομβίνη προέρχεται από βρώσιμα μέλη των ζώων, έχει τον χαρακτήρα "κρεάτινης κόλλας" και χρησιμοποιείται με σκοπό τη συνένωση ξεχωριστών τεμαχίων κρέατος, ώστε να φαίνονται σαν ενιαίο κομμάτι. “Οι καταναλωτές στην Ευρώπη πρέπει να αισθάνονται εμπιστοσύνη ότι αγοράζουν ένα πραγματικό χοιρομέρι και όχι συγκολλημένα κομμάτια κρέατος", τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου, Τζο Λάινεν.
Μέχρι σήμερα οι αρχές των κρατών-μελών αποφάσιζαν η καθεμία ξεχωριστά για την άδεια χρήσης της θρομβίνης ως “ενισχυτικού στη μεταποίηση” των τροφίμων.
Η Κομισιόν είχε προτείνει την προσθήκη βόειας ή χοιρινής θρομβίνης σε έναν κατάλογο προσθέτων εγκεκριμένων για όλη την Ε.Ε. Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, τα προσυσκευασμένα σκευάσματα κρέατος που έχουν συγκολληθεί με θρομβίνη θα έπρεπε να φέρουν την πληροφορία "συνδυασμός τεμαχίων κρέατος", χρειάζονταν σήμανση, και δεν θα μπορούσαν να διατίθενται στα εστιατόρια.
 

Κίνδυνος βακτηριακής μόλυνσης
Ωστόσο, σύμφωνα με το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, ο κίνδυνος βακτηριακής μόλυνσης είναι ιδιαίτερα σοβαρός, στον βαθμό που πρόκειται για διαδικασία σύνδεσης εν ψυχρώ, χωρίς την προσθήκη άλατος και χωρίς να ακολουθήσει βρασμός. Συνεπεία τούτου, δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν εγγυήσεις κατά πόσον το τελικό προϊόν είναι ασφαλές. Επίσης, η διαδικασία σύνδεσης πολλών τεμαχίων κρέατος αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την επιφάνεια που ενδέχεται να προσβληθεί από παθογόνα βακτήρια (όπως clostridium και σαλμονέλα), τα οποία είναι δυνατόν να επιζούν και να αναπαράγονται παρά την έλλειψη οξυγόνου.
Επιπλέον τίθεται και ζήτημα παραπλάνησης των καταναλωτών, οι οποίοι μπορεί εύκολα να πιστεύουν ότι αγοράζουν από το σουπερμάρκετ ή παραγγέλνουν στο εστιατόριο προϊόν ενιαίου κρέατος.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ειμαι Ελληνας κ ειμαι περηφανος για αυτο!!! οσο κ αν καποιοι προσπαθουν να μειωσουν την αξια,την ιστορια,την προσφορα της χωρας μας στον πολιτισμο κ στην δημοκρατια,οπως κ το αισθημα της περηφανειας να εισαι κ να αισθανεσαι Ελληνας κ το μεγαλειο της χωρας μου,το αιμα που κυλαει στις φλεβες μας θα ειναι παντα ατοφιο Ελληνικο !! δεν ανεχομαι παντος ειδους αδικια κ εκμεταλευση κ δεν θα παψω ποτε να υποστηριζω τα πιστευω μου! "Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια" "Μολων Λαβε" "Εσω Ετοιμος"" "αγαπα τον πλησιον σου σαν τον εαυτο σου"" "σεβασου τους αδυναμους" "να εισαι δικαιος κ ειλικρινης" !! Ειμαι κατα της "ανωνυμης" κ "απροσωπης" ενημερωσης κ αρχη μου το "αν εχεις να πεις κατι,πες το με το ονομα σου" αλλιως μην το λες καθολου...ειναι ντροπη να "κρινουμε,κατακρινουμε,καταδικαζουμε" πισω απο την "ασφαλεια" της ανωνυμιας που μας παρεχει το ιντερνετ... το θεωρω ανανδρο κ υπουλο!