Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο παππούς της Μέρκελ είχε πολεμήσει κατά των Γερμανών!


 Ο ρόλος της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ τελευταια δεν αφήνει περιθώρια ως πρός την καταγωγή της.
Όμως η καταγωγή της καγκελαρίου σίγουρα θα εκπλήξει οταν σας πουμε οτι το οικογενειακό παρελθόν της Άνγκελα Μέρκελ τη συνδέει με την Πολωνία καθώς ο παππούς της γερμανίδας καγκελαρίου καταγόταν από εκεί και πολέμησε κατά τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως στρατιώτης εναντίον των Γερμανών.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου ειδήσεων Deutsche Welle o παππούς της Άνγκελα Μέρκελ ονομαζόταν Λούντβιχ Κάσμιερτσακ, ήταν Πολωνός και φέρεται να πολέμησε ως στρατιώτης εναντίον των Γερμανών στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο αγωνιζόμενος για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της πατρίδας του.

Όπως φαίνεται η Άνγκελα Μέρκελ ειναι υπερήφανη για την καταγωγή της καθώς δεν δίστασε να ρωτήσει δημοσίως τον πολωνό πρωθυπουργό για την ορθή προφορά του επωνύμου του παππού της.

Από το Πόζναν στο Βερολίνο



Στην φωτογραφία ο Λούντβιχ Κάσμιερτσακ ποζάρει φορώντας μία κομψή ανοιχτόχρωμη στολή.

 Ξεκάθαρο στοιχείο, λένε πολωνοί ιστορικοί, ότι ήταν μέλος του πολωνικού στρατού, που πολέμησε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των Γάλλων κατά της Γερμανίας.
Μετά την αποκατάσταση της πολωνικής ανεξαρτησίας το 1919 πήγε στο Πόζναν μαζί με την γερμανικής καταγωγής αρραβωνιαστικιά του Μαργκαρέτε.
Αργότερα μετανάστευσαν μαζί στο Βερολίνο και μετέτρεψαν το πολωνικό Κάσμιερτσακ σε "Κάσνερ", επώνυμο που κληρονόμησε αργότερα η εγγονή του Άνγκελα.

Πρωτος και Δευτερος Παγκόσμιος

Αν και ο παππους της γερμανίδας καγκελαρίου πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο αξίζει να αναφέρουμε - λόγω της καταγωγής της - οτι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος αρχισε απο την Πολωνία, συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου 1939.

 Ο Χίτλερ είχε διατάξει την επίθεση κατά της Πολωνίας από τις 31 Αυγούστου. Η Βέρμαχτ, με βάση λεπτομερές σχέδιο που κατάρτισαν ο Βάλτερ φον Μπράουχιτς και το Επιτελείο του, με το κωδικό όνομα Fall Weiss (λευκό σχέδιο), επιτέθηκαν από ξηράς, θαλάσσης και αέρος στην Πολωνία.

Η ολοσχερής κατάρρευση της Πολωνίας ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου, χωρίς, ωστόσο, ποτέ η Πολωνία να παραδοθεί επίσημα σε κάποιον από τους αντιπάλους της ή να υπογραφεί κάποια συνθήκη κατάπαυσης του πυρός. Οι Πολωνικές απώλειες ήταν τεράστιες: 65.000 νεκροί, 600.000 αιχμάλωτοι (Γερμανία), 297.000 αιχμάλωτοι (ΕΣΣΔ).

Δεν συγκρίνουμε την Γερμανία του τότε με την Γερμανία του σήμερα, αλλα δεν μπορουμε παρα να αναρωτιόμαστε πώς ακριβώς νοιώθει η κυρία Μέρκελ γνωρίζοντας οτι το 2013 η Ευρώπη φαίνεται να ειναι υπο την κατοχή μιας νέας Γερμανίας που αντι να χρησιμοποιεί την βια των Ναζί χρησιμοποιει πιο 'προοδευτικούς' τρόπους εξαθλίωσης.

Αραγε πώς να αισθάνεται η κυρία Μέρκελ γνωρίζοντας οτι κάποτε ο παππους της πολέμησε κατά της εξαθλίωσης, της βίας και του ναζισμού;

Και τι θα έλεγε σήμερα ο παππούς στην μικρή Ανγκελα αν έβλεπε τα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η μικρή εγγονή σε μια Ευρώπη που αρχίζει να μοιάζει σαν ενα στρατόπεδο συγκεντρωσης …;

Πηγές:
 Deutsche Welle/Wikipedia



Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος