Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

- ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ Η "ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"..


- Η οικογένεια Assad ανήκει στην ανεκτικού προσανατολισμού Alawid κοινότητα του Ισλάμ.
 
-Οι γυναίκες στην Συρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες στη μελέτη, την υγεία και την εκπαίδευση.

- Στην Συρία οι γυναίκες δεν είναι αναγκασμένες να φορούν την Μπούργκα. Ο Ισλαμικός Νόμος της Sharia είναι αντισυνταγματικός
.
- Η Συρία είναι η μόνη αραβική χώρα με κοσμικό Σύνταγμα και δεν ανέχεται τα ισλαμικά εξτρεμιστικά κινήματα.

- Περίπου το 10% του πληθυσμού της Συρίας ανήκει σε μια από τις πολλές χριστιανικές ονομασίες, πλήρως ενσωματωμένος στη συριακή πολιτική και κοινωνική ζωή.

- Σε άλλες αραβικές χώρες, ο χριστιανικός πληθυσμός είναι λιγότερο από 1% λόγω παρατεταμένης εχθρότητας.

- Η Συρία έχει απαγορεύσει τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους, δηλώνοντας ότι η απόφαση λήφθηκε προκειμένου "να προστατευθεί η ανθρώπινη υγεία".

- Η Συρία έχει ένα άνοιγμα στη δυτική κοινωνία και πολιτισμό όπως κανένα άλλο αραβικό κράτος.

- Τα μέσα ενημέρωσης και τα πανεπιστήμια διενεργούν δημόσιες συζητήσεις για την επιρροή της global power elite στα πράγματα. 
Αυτό σημαίνει ότι έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι η πραγματική δύναμη στη Δύση δεν βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, αλλά στο περίπλοκο και ισχυρό δίκτυο των ομάδων της ελίτ και των κεντρικών τραπεζών.

- Σε όλη την ιστορία υπήρξαν πέντε Πάπες συριακής καταγωγής. Η θρησκευτική ανοχή είναι μοναδική στην περιοχή.

- Πριν από τον τρέχον εμφύλιο πόλεμο, η Συρία ήταν μια από τις λίγες ειρηνικές χώρες στην περιοχή, έχοντας αποφύγει μεγάλους πολέμους ή εσωτερικές συγκρούσεις.

- Η Συρία ήταν η μόνη χώρα που δέχτηκε ιρακινούς πρόσφυγες χωρίς οποιαδήποτε κοινωνική, πολιτική ή θρησκευτική διάκριση.

- Η Συρία σαφώς και αμετάκλητα αντιτίθεται στον σιωνισμό και την κυβέρνηση του Ισραήλ.

- Μετά από την ανακάλυψη πετρελαίου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψώματα Γκολάν, ο Νετανιάχου και πρόσφατα ο Ομπάμα, ζήτησαν να αναγνωριστεί η προσάρτηση στο Ισραήλ των εδαφών αυτών. Για να εδραιώσουν τη θέση τους, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για τετραπλασιασμό των εποίκων που βρίσκονται εκεί.

- Η Συρία είναι η μοναδική χώρα στη Μέση Ανατολή χωρίς χρέη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

- Η Συρία είναι η μόνη χώρα της Μεσογείου που παραμένει ο ιδιοκτήτης της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου, η λειτουργία της οποίας έχει αποφύγει την ιδιωτικοποίηση και προορίζεται να παραμείνει αποκλειστικά κρατική επιχείρηση.

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος