Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Γεγονότα...

Πώς αλλιώς να αποκωδικοποιήσω τα γ..... δεδομένα ;

Γεγονότα.

Γεγονός Νο1: Το 2008 αποφασίστηκε , πως η Lehman Brothers , θα κλείσει , κάτω από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η επιλογή της χρεοκοπίας της Τράπεζας ήταν μια καθαρή πολιτική απόφαση της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

Γεγονός Νο2: Το 2010 αποφασίστηκε , πως η Ελλάδα , θα χρηματοδοτηθεί από το Δ.Ν.Τ. , την Ε.Κ.Τ. και την Ε.Ε. , κάτω από το βάρος των αγορών , που δεν δάνειζαν πλέον την Ελλάδα με λογικά επιτόκια. Η επιλογή της επιτήρησης-χρεοκοπίας της Ελλάδας ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της Γερμανίας.

Γεγονός Νο3: Τα τελευταία δύο χρόνια εκδηλώθηκε το φαινόμενο της Αραβικής άνοιξης. Αραβικές χώρες , στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή , αλλάζουν βίαια τις δικτατορικές τους κυβερνήσεις και τις αντικαθιστούν με θεοκρατικά καθεστώτα. Αποφασίστηκε να στηριχτεί αυτή η αλλάγη καθεστώτων , για να συνεχιστεί η πολιτική και οικονομική επιρροή των Η.Π.Α. σε αυτά τα κράτη. Η επιλογή της στήριξης των νέων καθεστώτων ήταν μια καθαρά πολιτική επιλογή των Η.Π.Α.

Διασύνδεση:

Εστίες , οικονομικής και πολιτικής αναταραχής , ανάβουν σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Έχοντας στο μυαλό μας το ότι οι Η.Π.Α. σχεδιάζουν και καθοδηγούν έτσι τα γεγονότα ώστε να εξυπηρετούνται οι στόχοι τους , μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι και τα τρία γεγονότα έγιναν τυχαία.

Όσο καιρό ο κόσμος ασχολούνταν με τα οικονομικά προβλήματα των τραπεζών και τις διακυμάνσεις στα χρηματηστήρια, ετοιμαζόταν η επίθεση εναντίον της Ευρωπαικής Ένωσης. Αδύνατος κρίκος της Ε.Ε. ήταν η Ελλάδα , με το μεγάλο δημόσιο χρέος.

Όσο καιρό ο κόσμος ασχολούνταν με την Ελλάδα , μπαλώθηκε η ζημιά που υπέστει η Αμερικανική οικονομία και μπήκαν τα σχέδια για το τρίτο βήμα , την αντικατάσταση των Αραβικών καθεστώτων.

Δυστυχώς η πλεονεξία των αγορών και η ύπαρξη και άλλων αδύναμων κρίκων (Πορτογαλία , Ιρλανδία , Ιταλία , Ισπανία) δεν επέτρεψαν να σβήσει γρήγορα η φωτία που άναψε στην Ελλάδα . Όλος ο κόσμος έφτασε να μιλά για την οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη και για την Αραβική άνοιξη.

Σήμερα-συμπεράσματα:

Με δύο εστίες ανοιχτές (Ευρώπη και Αραβικός κόσμος) το αρχικό σχέδιο των Η.Π.Α. να χειραγωγηθεί (σταματήσει) η άνοδος της Ε.Ε. και να αλλάξουν οι ανεπιθύμητες κυβερνήσεις των Αραβικών χωρών , προχωράει ακάθεκτο.

Δύο είναι τα πρώτα θέματα στον παγκόσμιο τύπο και στις ειδήσεις των τηλεοπτικών σταθμών. Οι Η.Π.Α. υπολόγισαν στην αδιαλλαξία και τον μεγαλοιδεασμό των Γερμανών και έπεσαν μέσα. Η Γερμανία καθυστερεί , ακυρώνει , επιβάλλει , τιμωρεί κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της Ευρωπαικής οικονομίας , χωρίς , να καταλαβαίνει πως έτσι παίζει , ακριβώς , το παιχνίδι που σχεδίασαν οι Η.Π.Α. Από την άλλη , η καταπίεση που υπέστησαν οι Μουσουλμάνοι , από τα προηγούμενα καθεστώτα βρίσκει μια βολική διέξοδο στην αλλαγή πολιτικών ηγεσιών , που στην ουσία , δεν θα αποτελέσουν καμία αλλάγη.

Κινήματα αλληλεγγύης , για διάφορους λαούς (Ελλάδα , Αίγυπτο , Συρία κ.α.) αναπτύχθηκάν σε όλο τον κόσμο. Αισθήματα λύπης , συμπαράστασης , αλληλοβοήθειας εκδηλώθηκαν για τους ''καημένους'' αυτούς λαούς που ''έτυχε'' να βρεθούν στην δύσκολη κατάσταση.

Πίσω από αυτά τα καλόβολα κινήματα συμπαράστασης , όμως , ξεπήδησαν και άλλα , πολύ πιο ''επικίνδυνα''.

Σε κάθε πόλη του κόσμου υπάρχουν οργανώσεις (κολεκτίβες) #Anonymous που προβαίνουν σε ακτιβιστικές επιθέσεις.

Ομάδες απελπισμένων , έμαθαν την χρήση των όπλων , στις εξεγέρσεις , και σήμερα , οπλισμένοι και έμπειροι , αποτελούν ένα μυστικό στρατό.

Εκτός από την ''Μουσουλμανική'' τρομοκρατία , δημιουργήθηκε ένα φυτώριο ''Ελληνικής'' , ''Ιταλικής'' και ''Ισπανικής'' τρομοκρατίας , έτοιμο να καταπλήξει τον κόσμο.

Σε όλα αυτά , δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τα εκατομμύρια , των φτωχών και πεινασμένων , που υπάρχουν εξαιτίας της ύφεσης , σε όλο τον κόσμο και που μπορούν κάθε ώρα και στιγμή , να καταλάβουν , όποια πλατεία και όποιο δρόμο θέλουν.

Τέλος , δεν πρέπει να ξεχνούμε τα κινήματα που αναπτύχθηκαν μέσα στις Η.Π.Α. , όπως το 99% , το occupy Wall Street , occupy U.S.A , STOP SOPA , STOP PIPA , STOP ACTA κ.α.

Αυτό που μένει να δούμε είναι , αν το σχέδιο των Η.Π.Α. για ''ταχτοποίηση'' του κόσμου θα εκτελεστεί κατά γράμμα ή άν αστάθμητοι παράγοντες θα το ακυρώσουν.

Η ελευθερία έκφρασης μέσα απο το internet , είναι ικανή , να ακυρώσει κάθε μακροπρόθεσμο σχέδιο και να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε απρόβλετες καταστάσεις.

Αύριο:

?

Μήπως τελικά δεν είναι το παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας ( #thegameagainstGreece ) αλλά το παιχνίδι εναντίον της ανθρωπότητας ; ; ; ( #thegameagainsthumanity ) ???

Υπόθεση:

Αν επέμβει η Δύση στη Συρία , μόλις κλείσει το Ελληνικό P.S.I. και δρομολογηθεί το δεύτερο πακέτο στήριξης της Πορτογαλίας , τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα...

Ενα αρθρο της καλής μου φίλης
Αντωνίας Μπουζουκάκη

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος