Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Γεγονότα...

Πώς αλλιώς να αποκωδικοποιήσω τα γ..... δεδομένα ;

Γεγονότα.

Γεγονός Νο1: Το 2008 αποφασίστηκε , πως η Lehman Brothers , θα κλείσει , κάτω από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η επιλογή της χρεοκοπίας της Τράπεζας ήταν μια καθαρή πολιτική απόφαση της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

Γεγονός Νο2: Το 2010 αποφασίστηκε , πως η Ελλάδα , θα χρηματοδοτηθεί από το Δ.Ν.Τ. , την Ε.Κ.Τ. και την Ε.Ε. , κάτω από το βάρος των αγορών , που δεν δάνειζαν πλέον την Ελλάδα με λογικά επιτόκια. Η επιλογή της επιτήρησης-χρεοκοπίας της Ελλάδας ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της Γερμανίας.

Γεγονός Νο3: Τα τελευταία δύο χρόνια εκδηλώθηκε το φαινόμενο της Αραβικής άνοιξης. Αραβικές χώρες , στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή , αλλάζουν βίαια τις δικτατορικές τους κυβερνήσεις και τις αντικαθιστούν με θεοκρατικά καθεστώτα. Αποφασίστηκε να στηριχτεί αυτή η αλλάγη καθεστώτων , για να συνεχιστεί η πολιτική και οικονομική επιρροή των Η.Π.Α. σε αυτά τα κράτη. Η επιλογή της στήριξης των νέων καθεστώτων ήταν μια καθαρά πολιτική επιλογή των Η.Π.Α.

Διασύνδεση:

Εστίες , οικονομικής και πολιτικής αναταραχής , ανάβουν σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Έχοντας στο μυαλό μας το ότι οι Η.Π.Α. σχεδιάζουν και καθοδηγούν έτσι τα γεγονότα ώστε να εξυπηρετούνται οι στόχοι τους , μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι και τα τρία γεγονότα έγιναν τυχαία.

Όσο καιρό ο κόσμος ασχολούνταν με τα οικονομικά προβλήματα των τραπεζών και τις διακυμάνσεις στα χρηματηστήρια, ετοιμαζόταν η επίθεση εναντίον της Ευρωπαικής Ένωσης. Αδύνατος κρίκος της Ε.Ε. ήταν η Ελλάδα , με το μεγάλο δημόσιο χρέος.

Όσο καιρό ο κόσμος ασχολούνταν με την Ελλάδα , μπαλώθηκε η ζημιά που υπέστει η Αμερικανική οικονομία και μπήκαν τα σχέδια για το τρίτο βήμα , την αντικατάσταση των Αραβικών καθεστώτων.

Δυστυχώς η πλεονεξία των αγορών και η ύπαρξη και άλλων αδύναμων κρίκων (Πορτογαλία , Ιρλανδία , Ιταλία , Ισπανία) δεν επέτρεψαν να σβήσει γρήγορα η φωτία που άναψε στην Ελλάδα . Όλος ο κόσμος έφτασε να μιλά για την οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη και για την Αραβική άνοιξη.

Σήμερα-συμπεράσματα:

Με δύο εστίες ανοιχτές (Ευρώπη και Αραβικός κόσμος) το αρχικό σχέδιο των Η.Π.Α. να χειραγωγηθεί (σταματήσει) η άνοδος της Ε.Ε. και να αλλάξουν οι ανεπιθύμητες κυβερνήσεις των Αραβικών χωρών , προχωράει ακάθεκτο.

Δύο είναι τα πρώτα θέματα στον παγκόσμιο τύπο και στις ειδήσεις των τηλεοπτικών σταθμών. Οι Η.Π.Α. υπολόγισαν στην αδιαλλαξία και τον μεγαλοιδεασμό των Γερμανών και έπεσαν μέσα. Η Γερμανία καθυστερεί , ακυρώνει , επιβάλλει , τιμωρεί κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της Ευρωπαικής οικονομίας , χωρίς , να καταλαβαίνει πως έτσι παίζει , ακριβώς , το παιχνίδι που σχεδίασαν οι Η.Π.Α. Από την άλλη , η καταπίεση που υπέστησαν οι Μουσουλμάνοι , από τα προηγούμενα καθεστώτα βρίσκει μια βολική διέξοδο στην αλλαγή πολιτικών ηγεσιών , που στην ουσία , δεν θα αποτελέσουν καμία αλλάγη.

Κινήματα αλληλεγγύης , για διάφορους λαούς (Ελλάδα , Αίγυπτο , Συρία κ.α.) αναπτύχθηκάν σε όλο τον κόσμο. Αισθήματα λύπης , συμπαράστασης , αλληλοβοήθειας εκδηλώθηκαν για τους ''καημένους'' αυτούς λαούς που ''έτυχε'' να βρεθούν στην δύσκολη κατάσταση.

Πίσω από αυτά τα καλόβολα κινήματα συμπαράστασης , όμως , ξεπήδησαν και άλλα , πολύ πιο ''επικίνδυνα''.

Σε κάθε πόλη του κόσμου υπάρχουν οργανώσεις (κολεκτίβες) #Anonymous που προβαίνουν σε ακτιβιστικές επιθέσεις.

Ομάδες απελπισμένων , έμαθαν την χρήση των όπλων , στις εξεγέρσεις , και σήμερα , οπλισμένοι και έμπειροι , αποτελούν ένα μυστικό στρατό.

Εκτός από την ''Μουσουλμανική'' τρομοκρατία , δημιουργήθηκε ένα φυτώριο ''Ελληνικής'' , ''Ιταλικής'' και ''Ισπανικής'' τρομοκρατίας , έτοιμο να καταπλήξει τον κόσμο.

Σε όλα αυτά , δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τα εκατομμύρια , των φτωχών και πεινασμένων , που υπάρχουν εξαιτίας της ύφεσης , σε όλο τον κόσμο και που μπορούν κάθε ώρα και στιγμή , να καταλάβουν , όποια πλατεία και όποιο δρόμο θέλουν.

Τέλος , δεν πρέπει να ξεχνούμε τα κινήματα που αναπτύχθηκαν μέσα στις Η.Π.Α. , όπως το 99% , το occupy Wall Street , occupy U.S.A , STOP SOPA , STOP PIPA , STOP ACTA κ.α.

Αυτό που μένει να δούμε είναι , αν το σχέδιο των Η.Π.Α. για ''ταχτοποίηση'' του κόσμου θα εκτελεστεί κατά γράμμα ή άν αστάθμητοι παράγοντες θα το ακυρώσουν.

Η ελευθερία έκφρασης μέσα απο το internet , είναι ικανή , να ακυρώσει κάθε μακροπρόθεσμο σχέδιο και να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε απρόβλετες καταστάσεις.

Αύριο:

?

Μήπως τελικά δεν είναι το παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας ( #thegameagainstGreece ) αλλά το παιχνίδι εναντίον της ανθρωπότητας ; ; ; ( #thegameagainsthumanity ) ???

Υπόθεση:

Αν επέμβει η Δύση στη Συρία , μόλις κλείσει το Ελληνικό P.S.I. και δρομολογηθεί το δεύτερο πακέτο στήριξης της Πορτογαλίας , τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα...

Ενα αρθρο της καλής μου φίλης
Αντωνίας Μπουζουκάκη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ειμαι Ελληνας κ ειμαι περηφανος για αυτο!!! οσο κ αν καποιοι προσπαθουν να μειωσουν την αξια,την ιστορια,την προσφορα της χωρας μας στον πολιτισμο κ στην δημοκρατια,οπως κ το αισθημα της περηφανειας να εισαι κ να αισθανεσαι Ελληνας κ το μεγαλειο της χωρας μου,το αιμα που κυλαει στις φλεβες μας θα ειναι παντα ατοφιο Ελληνικο !! δεν ανεχομαι παντος ειδους αδικια κ εκμεταλευση κ δεν θα παψω ποτε να υποστηριζω τα πιστευω μου! "Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια" "Μολων Λαβε" "Εσω Ετοιμος"" "αγαπα τον πλησιον σου σαν τον εαυτο σου"" "σεβασου τους αδυναμους" "να εισαι δικαιος κ ειλικρινης" !! Ειμαι κατα της "ανωνυμης" κ "απροσωπης" ενημερωσης κ αρχη μου το "αν εχεις να πεις κατι,πες το με το ονομα σου" αλλιως μην το λες καθολου...ειναι ντροπη να "κρινουμε,κατακρινουμε,καταδικαζουμε" πισω απο την "ασφαλεια" της ανωνυμιας που μας παρεχει το ιντερνετ... το θεωρω ανανδρο κ υπουλο!