Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μονολογωντας...









Eδώ και λίγες ώρες αυτή η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτίου, σαν "Απαντηση" προς την απαραδεκτη συμπεριφορα των αστυνομικων,στους συληφθεντες της γνωστης ληστειας..

Οι 2 πλευρες φυσικα μαχονται με παθος, με αναλογα σχολια κ χαρακτηρισμους, δηλωνοντας ετοιμοι να κανουν "οτι χρειαστει" στους "αλλους"...
Εικονες συμπεριφορας που μονο σε καταστασεις εμφυλιου πολεμου αρμοζουν..

Εκει μας πανε κ δεν το βλεπει κανεις..πλεον..

Η ΕΛΑΣ "προσπαθει" να μας σωσει απο τους "κακους" την στιγμη που αυτοι που τους/μας διοικουν, τρομοκρατουν, απροκαλυπτα πλεον, τον αμοιρο Ελληνικο λαο, αλλα κ τους ιδιους φυσικα με

Μισθους,
συνταξεις,
Δικαιωμα στην εργασια,
παιδεια,
υγεια,
δικαιοσυνη,
βιωτικο επιπεδο,
Υποδομη  εσωτερικης οικονομιας,
οραμα για το μελλον,
κομματια της περιουσιας/γης της χωρας μας...

Να μειωνονται κ να εκλειπουν μερα με την μερα, ολο και περισσοτερο..
Δεν δεχομαι μεσα σε καθε βρωμικο κυκλωμα στην χωρα μου, να εχει συμμετοχη μεγαλο κομματι της αστυνομιας!

Δεν ισοπεδωνω τπτ! Σεβομαι καθε υπευθυνο κ εντιμο αστυνομικο,γιατι  Διακινδυνευει την ζωη του καθημερινα,κατω απο πολυ δυσκολες συνθηκες με πενιχρες αποδοχες..

Αλλα....


Δυο, τελειως διαφορετικα, απο τα "προσωπα" της ΕΛΑΣ -που ολο κ κατι θα θυμιζει στους περισσοτερους που θα το διαβασουν- περιγραφω απο προσωπικη εμπειρια μου πιο κατω..

Η 1η πλευρα :
 
 Εχω γινει αποδέκτης της "φροντίδας" νεοσυλλεκτων θερμοκεφαλων αστυνομικών, που την ειχαν δει σερίφηδες!

Τελείως αδίκως κ την στιγμη που είχα την 3 χρονη (τοτε) κόρη μου στα χερια μου!

Συζητούσαμε με μια δημοτική υπάλληλο στον κεντρικο δρομο στο Σχηματαρι Βοιωτιας,εξω απο το παλιο ταχυδρομειο.
Εκεινη την στιγμη σταμάτησε ενα περιπολικο της Τροχαιας Σχηματαριου με 2 αστυνομικους (πιτσιρικαδες)  κ μου λέει ο ενας των :

"γιατι την βριζεις την κοπέλα ρε Μ@υνί ? είσαι μάγκας; για πάμε στο τμημα να μάθεις να φέρεσαι πουστ@ρ@ !"

Η υπάλληλος, αμεσως, τους είπε :
"συζητάμε δεν με βρίζει ο άνθρωπος!!" 
 αλλα πήρε απάντηση:

"μην πας να τον καλύψεις , τον είδαμε τον μ@λκα! "

Ακολούθησε μια κατάσταση απείρου κάλλους, με τους "μάγκες" να με τραβουν κ να με σπρώχνουν σαν εγκληματία, βρίζοντας με συνεχώς κ οταν τους είπα, τελικα μιας κ δεν εβγαζα ακρη, οτι θα ερθω με το αμαξι μου επειδη εχω κ το παιδι μου, μου είπαν

"Τι λες ρε? δεν εχει μάνα? να έρθει να το παρει, αστο κατω κ πάμε στο τμημα αμεσως" (συνεχιζοντας να με τραβαει κ να με σπρωχνει προς το περιπολικο )

Στο τμημα λύθηκε η "παρεξήγηση" φυσικα, μέσω του διοικητή (ο Κος Κώστας Γάτος τοτε ) αλλα η συμπεριφορά τους ηταν ηδη γενόμενη! Ακουσαν τις αναλογες προειδοποιησεις (ειχε επαναληφθει αναλογη συμπεριφορα απο τους ιδιους)  απο τον διοικητη τους, μου ζητησαν συγγνωμη κατοπιν προτροπης απο τον διοικητη τους κ "ολα καλα" θα μου πειτε Ε? 

Ε δεν ειναι καλα! Οφειλουν, οπως κ εμεις σε αυτους, σεβασμο! Ολοι μας κάπου κάποτε εχουμε αντιμετωπίσει καταστάσεις ασεβειας απο τέτοιους χαρακτηρες..Ειναι πλεον καθημερινα φαινομενα..

Η 2η πλευρα:

Ενα σαββατο μεσημερι,γυρνουσα με τον γιο μου σπιτι,μετα απο μια επισκεψη σε ενα καλο φιλο στην Αθηνα. 
Στην γεφυρα της Βαρυμπομπης, με σταματησαν μια ομαδα αστυνομικων για ενα ελεγχο ρουτινας 
 Ευγενικοι κ Κυριοι,χαιρετησαν μας καλημερισαν κ ελενξαν οτι επρεπε, 

Την στιγμη εκεινη,περασε διπλα μας ενα ΙΧ μερσεντες (μεγαλο ακριβο το συγκεκριμενο) με καταμαυρα παραθυρα κ βουλγαρικες πινακιδες..εκοψαν λιγο ταχυτητα,κατεβηκε λιγο το τζαμι του συνοδηγου,μας κοιταξαν (2 επιβαινοντες) κ απλα συνεχισαν ανενοχλητοι..
Ειχαν δυο φατσες που φωναζαν... 

Σε ερωτηση μου προς τα παιδια της ΕΛΑΣ "γιατι δεν τους σταματατε αυτους" πηρα μια απαντηση που ερχοταν απο ενα απογοητευμενο ανθρωπο...με ιχνη ντροπης στο βλεμμα του για αυτο που ελεγε :

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ"

Υπαρχουν καλα παιδια κ πολυ καλοι αστυνομικοι στην ΕΛΑΣ! σε αυτους θα ειμαστε παντα διπλα τους!
 
Αλλα δυστυχως οι περισσοτεροι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ χρίζουν άμεσα σοβαρής εκπαίδευσης ... Το μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν εχουν τρόπους κ ειναι πορωμενοι άσχημα.
Οταν δίνεις εξουσία σε λάθος χερια,αλλα κ αντιθετως δενεις τα χερια καλων αστυνομικων, τετοιες καταστασεις/συμπεριφορες ,θα συμβαινουν! ειναι δεδομενο!

 

Κ μην αρχίσετε οσοι ψοφατε για τέτοιες ευκαιρίες, την επίθεση ,... Δεν υποστηρίζω τους εγκληματίες ουτε κανένα παρόμοιο τους. 
 
Υποστηρίζω κ σέβομαι ΚΑΘΕ Αστυνομικο που ξέρει να φέρεται σαν άνθρωπος, εχουμε πολλούς τέτοιους, που, δυστυχώς, ειναι μειονότητα μεσα στην ΕΛΑΣ .

Εστιάστε στο πρόβλημα, τη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους (οποίους) πολίτες, 
 Κ οχι στο συμβάν της οποιας κακοποιησης των συλληφθεντων!
 
Στο συγκεκριμένο συμβάν, δεν ξέρουμε τι μπορει να εχει γινει! Πολυ πιθανόν οι 3 (που ηταν σε διαφορετικο τμημα απο τον αλλον)  να ειχαν "μεγάλες γλώσσες" κ να εξανάγκασαν οι ίδιοι την "περιποίηση" που τους δωθηκε!
Αλλα κ ετσι να εγινε,δεν μπορεις να φερεσαι ετσι,αν θεωρεισαι πολιτισμενος κ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ καλα σε αυτο που κανεις...

Δεν μπορω να ακουω να "σκεπαζεται" τετοια συμπεριφορα Αστυνομικών πισω απο ταμπέλες του στυλ ηταν "τρομοκράτες""αλητες""ληστες"  κλπ.. 
 
Ξέρετε πολυ καλα τι ενοω!

Τα ατομα που εχουν τετοιες συμπεριφορες, απαγορευεται να "εφαρμοζουν" τον νομο!


Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος