Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Ποιοι είναι οι νεοαποκαλυφθέντες συνεργάτες του Jeffrey Epstein;



Χάρη σε δικαστικές καταθέσεις και ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, από τη Wall Street Journal, τους New York Times και άλλους, ο κατάλογος των επιφανών ανθρώπων που ήταν συνεργάτες του Τζέφρι Έπσταϊν συνεχίζει να αυξάνεται. Για πολλούς, οι δεσμοί τους με τον διαβόητο έμπορο σεξ και μακροχρόνιο λάτρη της υψηλής κοινωνίας δεν ήταν προηγουμένως γνωστοί, καθώς δεν εμφανίζονταν στο διαβόητο μαύρο βιβλίο του Epstein ή στα δημόσια ημερολόγια πτήσεων των επιβατών που ταξίδεψαν με το ιδιωτικό του τζετ πριν από το θάνατό του στη φυλακή. 2019 εν αναμονή της δίκης.


Μάθαμε επίσης για βαθύτερους δεσμούς μεταξύ του Έπσταϊν και ορισμένων τολμηρών ονομάτων με τα οποία είχε ήδη συσχετιστεί, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά ο Έπσταϊν συναντιόταν με τους φιλόμουσους του.


Το 2019, η Νέα Υόρκη δημοσίευσε μια εξαντλητική λίστα με όλες τις υποτιθέμενες επαφές του Έπσταϊν με την υψηλή κοινωνία, σύμφωνα με δημόσια έγγραφα που ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή. Παρακάτω, μια ματιά στα νέα ονόματα που περιέχονται στις διάφορες εκθέσεις και έγγραφα και πώς έχουν συνδεθεί με τον Έπσταϊν, καθώς και πρόσθετες εξελίξεις στο μυστηριώδες έπος.


Τα πολυαναμενόμενα δικαστικά έγγραφα κυκλοφόρησαν στις 3 Ιανουαρίου

Στις 18 Δεκεμβρίου 2023, ο ομοσπονδιακός δικαστής Λορέτα Πρέσκα αποφάσισε ότι τα σφραγισμένα έγγραφα από τη διευθέτηση της αγωγής δυσφήμισης της Virginia Giuffre κατά της Ghislaine Maxwell από το 2015 θα κυκλοφορούσαν ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2024. Σαράντα πέντε έγγραφα κυκλοφόρησαν τελικά το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου , με μια βιασύνη επισκεψιμότητας που προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας του ιστότοπου που φιλοξενεί τα έγγραφα. (Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.)


Η συντριπτική πλειονότητα των ονομάτων που απαριθμούνται στα έγγραφα ήταν ήδη γνωστοί συνεργάτες του Έπσταϊν, αλλά υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που φαίνεται να είναι καινούργιες στο κοινό - συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης του φερόμενου θύματος του Έπσταϊν, Johanna Sjoberg, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε διακινηθεί από τον Έπσταϊν μεταξύ 2001 και 2006. Στην κατάθεσή της από το 2016, η Sjoberg ρωτήθηκε εάν ο Epstein είχε αναφερθεί ποτέ στον πρώην πρόεδρο Bill Clinton. «Είπε μια φορά ότι η Κλίντον τα συμπαθεί μικρά, αναφερόμενος στα κορίτσια», κατέθεσε ο Sjoberg.


Η Sjoberg ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν κάποτε σε ιδιωτικό αεροπλάνο με τον Epstein όταν έκανε μια απροσδόκητη στάση στο Atlantic City. «Τέλεια, θα καλέσουμε τον Τραμπ», είπε, παραφράζοντας τον Έπσταϊν. Και όταν ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν τη σύστησε για πρώτη φορά στον πρίγκιπα Άντριου, ο βασιλιάς «έβαλε το χέρι του στο στήθος μου». Η Κλίντον, ο Τραμπ και ο Πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκαν όλοι οποιαδήποτε αδικοπραγία που σχετίζεται με τον Έπσταϊν. Ο Sjoberg είχε ισχυριστεί προηγουμένως ότι ο πρίγκιπας Άντριου την άγγιξε με μια μαριονέτα. Ο πρίγκιπας Άντριου συμφώνησε με μια αγωγή για σεξουαλική κακοποίηση που είχε κατατεθεί από τον Giuffre το 2022.


Η Sjoberg έδωσε επίσης δύο νέα ονόματα στην κατάθεσή της: David Copperfield και Michael Jackson. Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε τον Τζάκσον στην έπαυλη του Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς. Σε μια άλλη περίπτωση σε ένα από τα σπίτια του Έπσταϊν, συνάντησε τον Κόπερφιλντ, ο οποίος είπε ότι «έκανε μερικά μαγικά κόλπα». Ο Sjoberg ισχυρίστηκε ότι ο Copperfield «με ρώτησε αν γνώριζα ότι τα κορίτσια πληρώνονταν για να βρουν άλλα κορίτσια».


Ο Epstein φέρεται επίσης να προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του. Σε ένα email από τον Ιανουάριο του 2015 που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ο Έπσταϊν φέρεται να έγραψε ότι «θα απέδιδε μια ανταμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους της Βιρτζίνια» που ήταν πρόθυμος «να εμφανιστεί και να βοηθήσει να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της είναι ψευδείς.


Ανάμεσα στα ημερολόγια πτήσεων, το μαύρο βιβλίο του Έπσταϊν και όλες τις αναφορές για τις διασυνδέσεις του Έπσταϊν με την υψηλή κοινωνία, τα περισσότερα από τα ονόματα στα αποσφράγιστα έγγραφα είναι ήδη γνωστά - ένας λόγος που ανέφερε η δικαστής Πρέσκα όταν αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα. Περισσότερα έγγραφα θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς οι δικηγόροι όσων κατονομάζονται εξετάζουν τις πληροφορίες.


Ο αδελφός του Έπσταϊν είπε ότι θα μπορούσε να είχε ακυρώσει τις εκλογές του 2016

Ο Μαρκ Έπσταϊν, ο μικρότερος αδερφός του αείμνηστου χρηματοδότη, είπε στη New York Post στις 3 Ιανουαρίου ότι ο αδερφός του του είπε ότι γνώριζε καταδικαστικές λεπτομέρειες τόσο για τη Χίλαρι Κλίντον όσο και για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Ακολουθεί ένα άμεσο απόσπασμα: «Αν έλεγα ό,τι ξέρω και για τους δύο υποψηφίους, θα έπρεπε να ακυρώσουν τις εκλογές», είπε ο Μαρκ Έπσταϊν, παραφράζοντας τον αδελφό του.


Νέα έκθεση περιγράφει πώς ο Έπσταϊν αναφέρθηκε στους διάσημους συνεργάτες του ως μέρος των προσπαθειών του να περιποιηθεί τα θύματά του

Η Wall Street Journal δημοσίευσε μια εκτενή νέα έκθεση που προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ο Τζέφρι Έπσταιν περιποιούταν τα θύματά του. Σύμφωνα με τα θύματα, ο Έπσταϊν άφηνε τα ονόματα πολλών εκλεκτών συνεργατών του για να πείσει τις γυναίκες ότι θα μπορούσε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους ή στις προσπάθειές τους να μεταναστεύσουν. Η Brittany Henderson, μία από τις δικηγόρους που εκπροσωπεί τους κατηγόρους του Epstein, είπε στο Journal:


Χρησιμοποίησε τους ισχυρούς ανθρώπους με τους οποίους ανακατευόταν για να διευκολύνει περαιτέρω το σχέδιο του σεξουαλικής εμπορίας, είτε αυτοί το γνώριζαν είτε όχι. Χρησιμοποιούσε τους πάντες γύρω του για να δημιουργήσει αυτή την πρόσοψη της νομιμότητας.

Όλοι οι πρόσφατα αποκαλυφθέντες συνεργάτες του Επστάιν

Οι αναφορές από πολλά καταστήματα συνεχίζουν να αποκαλύπτουν ονόματα με έντονους χαρακτήρες που αρχικά δεν είχαν συνδεθεί με τον Έπσταϊν, αλλά ήρθαν σε επαφή μαζί του με τα χρόνια.


Την άνοιξη του 2023, η Εφημερίδα Journal ανακάλυψε πολλά νέα ονόματα αφού έλαβε ένα προηγουμένως μη αναφερόμενο θησαυροφυλάκιο εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων email και ιδιωτικών προγραμμάτων του Epstein που χρονολογούνται από το 2013 έως το 2017. (Οι New York Times έλαβαν τα έγγραφα προγραμματισμού του Epstein μέσω δημοσίων αρχείων αίτημα στον γενικό εισαγγελέα των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ.) Όλα τα έγγραφα αφορούν τη χρονική περίοδο αφότου ο Έπσταϊν ομολόγησε την ενοχή του το 2008 για προσέλκυση και απόκτηση ανηλίκου για πορνεία στη Φλόριντα και τουλάχιστον ένα μέρος της περιόδου ήταν αφότου ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε δημόσια για σεξ εμπορία ανθρώπων από το θύμα Virginia Giuffre το 2015.


Τα χρονοδιαγράμματα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για πολυάριθμες συναντήσεις που σχεδίασε ο Έπσταϊν και με ποιον — αλλά η εφημερίδα σημείωσε τότε ότι δεν μπορούσε να επαληθεύσει εάν όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν πράγματι. Πολλές από τις συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο αρχοντικό του Epstein's Upper East Side, μια από τις τοποθεσίες όπου φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά γυναίκες και κορίτσια.


Παρακάτω, μια τρέχουσα λίστα με αυτά τα ονόματα:


Βέρα Γουάνγκ



Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο σχεδιαστής ήταν ένα από τα άτομα που καταγράφηκαν στα προγράμματα του Epstein μετά το 2008, και ορισμένα θύματα με τα οποία μίλησε το Journal είπαν ότι ο Epstein είχε χρησιμοποιήσει το όνομα του Wang ενώ οδήγησε τα θύματα να πιστέψουν ότι θα τους βοηθούσε στην καριέρα τους στη μόδα. . Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Η Wang είπε ότι μετανιώνει που συναναστρέφεται ποτέ με τον Epstein. «Ποτέ δεν ήξερα ότι χρησιμοποιούσε το όνομά μου με οποιαδήποτε ιδιότητα, και με τρομάζει και με απωθεί να ακούω τώρα ότι το έκανε», είπε.


Ναόμι Κάμπελ



Η Wall Street Journal αναφέρει επίσης ότι το όνομα του μοντέλου ήταν στα προγράμματα του Epstein μετά το 2008 και ότι ένας από τους κατήγορες του Epstein πήγε μαζί του σε μια εκδήλωση Campbell στο Παρίσι:


Το Ουκρανό μοντέλο είπε ότι παρακολούθησε μια εκδήλωση μόδας για τη Naomi Campbell το 2010 στο Παρίσι όταν ο Epstein την εντόπισε και έστειλε μια Ρωσίδα να της μιλήσει. Η γυναίκα της περιέγραψε τον Έπσταϊν ως έναν πλούσιο φιλάνθρωπο που ήταν φίλος του Κάμπελ και μπορούσε να βοηθήσει την καριέρα της στο μόντελινγκ. «Έμοιαζε πολύ ανώτερης τάξης», είπε ο Ουκρανός για τη Ρωσίδα. «Την είδα να στέκεται δίπλα στις διασημότητες στο πλήθος των VIP». Ο Κάμπελ «δεν είχε ιδέα ότι ο Έπσταϊν χρησιμοποιούσε το όνομά της για να προσελκύσει νεαρά κορίτσια που ενδιαφέρονται για το μόντελινγκ, και όπως έκανε με πολλά άλλα, υπερεκτίμησε τη γνωριμία τους», είπε μια εκπρόσωπος του μοντέλου. «Λυπά βαθιά που είχε οποιαδήποτε επαφή με τον Έπσταϊν μετά την καταδίκη του».


Thorbjørn Jagland, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας



Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ένας από τους κατηγόρους του Epstein είπε ότι της είχε δείξει τα email που είχε ανταλλάξει με τον Jagland, εξηγώντας ότι ήθελε να τον συναντήσει.


Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.



Ο υποψήφιος για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είπε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι πέταξε δύο φορές με το αεροπλάνο του Τζέφρι Έπσταϊν, όπως εξηγεί ο Matt Stieb του Intelligencer:

«Ήμουν σε αυτό το 1993», είπε ο Κένεντι. «Και πήγα στη Φλόριντα με τη γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μου για να επισκεφτώ τη μαμά μου το Πάσχα. Η γυναίκα μου είχε κάποιο είδος σχέσης με την Ghislaine Maxwell». Είπε ότι το δεύτερο ταξίδι ήταν επίσης με τη σύζυγό του εκείνη την εποχή, Mary Richardson, και τα τέσσερα παιδιά του για να πάνε για κυνήγι απολιθωμάτων στη Νότια Ντακότα. Ξέρετε, τυπικός ναύλος για οικογενειακό ταξίδι…

Ο Κένεντι ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε πτήση προς το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα για το Πάσχα το 1993. Αλλά τα αρχεία καταγραφής πτήσεων του Έπσταϊν από τις αρχές της δεκαετίας του '90 δείχνουν ότι ο RFK Jr. και τα μέλη της οικογένειάς του πέταξαν με τον Έπσταϊν και τον Μάξγουελ από το αεροδρόμιο Teterboro στη Φλόριντα στις 17 Φεβρουαρίου και ότι πέταξαν πίσω στις 27 Φεβρουαρίου — σχεδόν δύο μήνες πριν από τις διακοπές του Πάσχα εκείνο το έτος. Επίσης, δεν υπάρχει κανένα αρχείο σε κανένα δημοσίως διαθέσιμο ημερολόγιο πτήσης του Epstein για το ταξίδι συλλογής απολιθωμάτων της οικογένειας Κένεντι στη Νότια Ντακότα.


Sergey Brin, συνιδρυτής της Google



Σύμφωνα με μια δικαστική κατάθεση, ο Έπσταϊν συμβούλεψε τον Brin από το 2004 έως το 2007, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης για το πώς να δημιουργήσει ένα φορολογικό καταφύγιο - ένα καταπίστευμα εξοικονόμησης φόρων για τα παιδιά του Brin που ονομάζεται καταπιστεύμα προσόδων που διατηρείται από τον παραχωρητή ή GRAT - με τραπεζίτες της JPMorgan Chase. Ο Brin είχε γίνει πελάτης της τράπεζας το 2004 μετά από παραπομπή από τον Epstein και στη συνέχεια διατηρούσε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς εκεί.

 Η Wall Street Journal σημειώνει ότι ο Epstein βοήθησε τον δισεκατομμυριούχο και συνιδρυτή της Apollo Global Management, Leon Black, να δημιουργήσει ένα παρόμοιο φορολογικό καταφύγιο. Η σχέση του Έπσταϊν με τον Μπριν ήρθε στο φως σε δικαστήριο τον Αύγουστο του 2023 από τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ στην πολιτική αγωγή τους κατά της JPMorgan για τη σχέση της τράπεζας με τον Έπσταϊν.


Cecile de Jongh, πρώην Πρώτη Κυρία των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ


Η Wall Street Journal αναφέρει ότι σύμφωνα με δικαστικές καταθέσεις που έγιναν από την JPMorgan Chase ως απάντηση στην πολιτική αγωγή που άσκησαν κατά της τράπεζας οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ, η Cecile de Jongh φέρεται να άρχισε να εργάζεται για τον Epstein ξεκινώντας το 2000 και συνέχισε να εργάζεται για αυτόν όταν ο σύζυγός της O John de Jongh, υπηρετούσε ως κυβερνήτης της επικράτειας των ΗΠΑ (από το 2007 έως το 2015). Οι δικαστικές καταθέσεις ισχυρίζονται επίσης ότι η Cecile de Jongh βοήθησε στη διευθέτηση βίζας για ορισμένα από τα θύματα του Epstein. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας:


O Ντε Γιονγκ βοήθησε στη λήψη βίζας για πολλά υποτιθέμενα θύματα του Έπσταϊν, ανέφερε η JPMorgan στις δικαστικές καταθέσεις. Συνέδεσε μια γυναίκα με έναν τοπικό δικηγόρο μετανάστευσης και εργάστηκε για να πάρει άλλες φοιτητικές βίζες οργανώνοντας ειδικά μαθήματα για αυτούς στο Πανεπιστήμιο των Παρθένων Νήσων, ανέφερε η τράπεζα. Η De Jongh βοήθησε να οργανωθούν και να εγγραφούν τα θύματα του Epstein σε ένα μάθημα αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας ή ESL στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με email που έστειλε στο προσωπικό του πανεπιστημίου και στον Epstein.

«Δομώνουν την τάξη γύρω από τις κυρίες. Παρακαλώ ενημερώστε με για να ξέρουν τι να κάνουν ή να μην κάνουν», έγραψε ο Ντε Γιονγκ στον Έπσταϊν τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με τις καταθέσεις του δικαστηρίου.


Ehud Barak, πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ



Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο μακροχρόνιος Ισραηλινός πολιτικός ήταν τακτικός επισκέπτης του Epstein στο αρχοντικό του στο Upper East Side τα χρόνια από το 2013 έως το 2017, συναντώντας τον χρηματοδότη κάθε μήνα για μεγάλες εκτάσεις εκείνης της εποχής. Πέταξε επίσης με το τζετ του Έπσταϊν. Ο Μπαράκ αναγνώρισε ότι συναντήθηκε με τον Έπσταϊν όταν επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη και ότι ο Έπσταϊν «συχνά έφερνε άλλα ενδιαφέροντα πρόσωπα, από την τέχνη ή τον πολιτισμό, τη νομοθεσία ή την επιστήμη, τα οικονομικά, τη διπλωματία ή τη φιλανθρωπία». Είπε ότι δεν συνάντησε ποτέ τον Έπσταϊν «με κορίτσια ή ανήλικους, ή ακόμη και ενήλικες γυναίκες σε ακατάλληλο πλαίσιο ή συμπεριφορά».


Μπιλ Γκέϊτς



Η σύνδεση μεταξύ του Έπσταϊν και του Γκέιτς ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, αλλά στα τέλη Μαΐου, το περιοδικό δημοσίευσε μια αποκαλυπτική νέα ιστορία για τη σχέση τους. Η εφημερίδα Journal ανέφερε ότι ο Γκέιτς είχε σχέση με μια παίκτρια του μπριτζ που ονομαζόταν Mila Antonova στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και ότι ο Epstein προσπάθησε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του για την κατάσταση εναντίον του συνιδρυτή της Microsoft.


Σύμφωνα με τον λογαριασμό της Antonova, ο Gates, ένας άπληστος παίκτης του μπριτζ, την είχε γνωρίσει σε ένα τουρνουά το 2010, ενώ ο Gates ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώην σύζυγό του, Melinda. Η Antonova αναζήτησε αργότερα χρήματα για να χρηματοδοτήσει μια start-up που θα βοηθούσε τους ανθρώπους να μάθουν το παιχνίδι στο διαδίκτυο. Ο Boris Nikolic, φίλος και τότε επιστημονικός σύμβουλος του Gates, σύστησε την Antonova στον Epstein το 2013. Ο Epstein δεν συμφώνησε να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα, αλλά πλήρωσε για να πάει η Antonova σε σχολή κωδικοποίησης λογισμικού.


Στη συνέχεια, το 2017, πολύ μετά τη λήξη της σχέσης Gates-Antonova, ο Epstein φέρεται να έστειλε email στον Gates ζητώντας του να του αποζημιώσει το κόστος της φοίτησης. Αυτό το μήνυμα ήρθε λίγο αφότου ο Γκέιτς απέρριψε τις προσπάθειες του Έπσταϊν να αποκτήσει ένα σημαντικό φιλανθρωπικό ταμείο με την JPMorgan Chase από το έδαφος. Από την Εφημερίδα:


Το υπονοούμενο πίσω από το μήνυμα, σύμφωνα με άτομα που το είδαν, ήταν ότι ο Έπσταϊν θα μπορούσε να αποκαλύψει την υπόθεση εάν ο Γκέιτς δεν διατηρούσε μια σχέση μεταξύ των δύο ανδρών.


Αλλά ο Γκέιτς φέρεται να μην πλήρωσε ποτέ τον Επστάιν.

«Δεν είχα ιδέα ότι ήταν εγκληματίας ή ότι είχε κάποιο απώτερο κίνητρο», είπε η Antonova στο Journal of Epstein. «Απλώς νόμιζα ότι ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και ήθελα να βοηθήσει». Είπε, «Είμαι αηδιασμένος με τον Έπσταϊν και αυτό που έκανε». Και ο Νίκολιτς είπε: «Λυπάμαι βαθιά που συνάντησα ποτέ τον Έπσταϊν. Τα εγκλήματά του ήταν απαράδεκτα. Δεν είδα ποτέ κάτι παρόμοιο με την παράνομη συμπεριφορά του. Η καρδιά μου είναι με τα θύματά του και τις οικογένειές τους».


Leon Botstein, πρόεδρος του Bard College


Ο Έπσταϊν είχε περίπου δύο δωδεκάδες προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μποτστάιν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που καλύπτονταν από τα έγγραφα, κυρίως στο αρχοντικό του. Σχετικά με τη σχέση του με τον Έπσταϊν, ο Μποτστάιν είπε στο Journal ότι ενδιαφερόταν μόνο για τα χρήματα του Έπσταϊν: «Ήμουν ένας αποτυχημένος έρανος και στην πραγματικότητα το αντικείμενο ενός μικρού σαδισμού από την πλευρά του για τη φιλανθρωπική υποστήριξη».


Ο Botstein είπε ότι συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Epstein το 2012 για να τον ευχαριστήσει που έκανε αυτόκλητες δωρεές στα λύκεια του κολεγίου και μετά συνέχισε να συναντά μαζί του για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει περισσότερες. Ο Epstein δώρισε 66 φορητούς υπολογιστές στον Bard το 2015, σύμφωνα με τα έγγραφα, και ο Botstein κάλεσε δύο φορές τον Epstein σε μουσικές παραστάσεις στο κολέγιο, αλλά ο μακροχρόνιος πρόεδρος Bard είπε ότι τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Epstein δεν ενδιαφέρεται να κάνει περισσότερες δωρεές και «απλώς ήταν μας κορδόνι».


Μια έκθεση παρακολούθησης από την Journal διαπίστωσε ότι ο Botstein δέχθηκε επιταγές 150.000 δολαρίων από έναν λογαριασμό συνδεδεμένο με τον Epstein το 2016. Ο Botstein ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια δόθηκαν χρήματα στον Bard, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το σχολείο. Ένας εκπρόσωπος του Botstein πρόσθεσε ότι τα χρήματα ήταν για τον ετήσιο ρόλο του σε ένα συμβουλευτικό συμβούλιο για την Gratitude America, τη φιλανθρωπική οργάνωση του Epstein.


Το ότι ο Έπσταϊν ήταν καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης που είχε παραδεχτεί ότι είχε αγοράσει ένα παιδί για πορνεία δεν απέτρεψε τον Μποτστάιν και τον Μπαρντ από το να ζητήσουν την οικονομική του υποστήριξη. «Τον αναζητήσαμε και ήταν καταδικασμένος για σεξουαλικό έγκλημα», είπε ο Botstein στο Journal, αλλά «πιστεύουμε στην αποκατάσταση». Είπε ότι είχαν στο μυαλό τους το ποινικό ιστορικό του όταν ο Έπσταϊν επισκέφτηκε το σχολείο: «Λόγω του προηγούμενου αρχείου του, είχαμε έτοιμη την ασφάλεια. Δεν είχε ελεύθερη πρόσβαση σε κανέναν». Σύμφωνα με τα σχέδια στα έγγραφα, ο Έπσταϊν έφερε μερικές από τις νεαρές βοηθούς του στα ταξίδια του στο Μπαρντ.


William Burns, διευθυντής της CIA


Τα έγγραφα δείχνουν ότι ο Έπσταϊν είχε τρεις προγραμματισμένες συναντήσεις το 2014 με τον Μπερνς, ο οποίος ήταν εκείνη τη στιγμή αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ομπάμα. Συναντήθηκαν και οι δύο στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την εφημερίδα:

Ένα γεύμα είχε προγραμματιστεί τον Αύγουστο στο γραφείο της δικηγορικής εταιρείας Steptoe & Johnson στην Ουάσιγκτον. Ο Έπσταιν είχε προγραμματίσει δύο βραδινά ραντεβού τον Σεπτέμβριο με τον κύριο Μπερνς στο αρχοντικό του, δείχνουν τα έγγραφα. Μετά από μια από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, ο Έπσταϊν σχεδίασε ο οδηγός του να μεταφέρει τον κύριο Μπερνς στο αεροδρόμιο.

Ο μακροχρόνιος διπλωμάτης άφησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και έγινε πρόεδρος του Ιδρύματος Κάρνεγκι για τη Διεθνή Ειρήνη, όπου παρέμεινε έως ότου ο Πρόεδρος Μπάιντεν όρισε τον Μπερνς να διευθύνει τη CIA το 2021.

Η εκπρόσωπος της CIA, Tammy Kupperman Thorp, δημοσίευσε μια δήλωση στο Journal αρνούμενος ότι ο Burns είχε οποιαδήποτε σχέση με τον Epstein: «Ο διευθυντής δεν ήξερε τίποτα για αυτόν, εκτός από το ότι εισήχθη ως ειδικός στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του πρόσφερε γενικές συμβουλές για μετάβαση στον ιδιωτικό τομέα», είπε. «Δεν είχαν καμία σχέση».


Νόαμ Τσόμσκι


Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Έπσταϊν κανόνισε αρκετές συναντήσεις με τον Τσόμσκι το 2015 και το 2016, όταν δίδασκε στο MIT, όπου ο Έπσταϊν είχε δωρίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις περιελάμβαναν συγκεντρώσεις ακαδημαϊκών καθώς και πτήση με τον Έπσταϊν στο ιδιωτικό του τζετ στη Νέα Υόρκη για δείπνο στο αρχοντικό του με τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν και τη σύζυγό του Σουν-Γι Πρέβιν.

Όταν η εφημερίδα ρώτησε τον Τσόμσκι για τις συναντήσεις, ο 94χρονος απάντησε σε ένα email ότι «η πρώτη απάντησή του είναι ότι δεν σας αφορά. Ή οποιουδήποτε. Το δεύτερο είναι ότι τον ήξερα και συναντιόμασταν περιστασιακά». Ο Τσόμσκι είπε ότι αυτός και ο Έπσταϊν συζήτησαν για πολιτική και ακαδημαϊκούς και «αν υπήρχε μια πτήση, για την οποία αμφιβάλλω, θα ήταν από τη Βοστώνη στη Νέα Υόρκη, 30 λεπτά. Δεν γνωρίζω την αρχή που απαιτεί να σας ενημερώσω για μια βραδιά που περάσαμε με έναν σπουδαίο καλλιτέχνη».

«Αυτό που ήταν γνωστό για τον Τζέφρι Έπσταϊν ήταν ότι είχε καταδικαστεί για έγκλημα και είχε εκτίσει την ποινή του», είπε ο Τσόμσκι στο περιοδικό. «Σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες των ΗΠΑ, αυτό αποφέρει καθαρό πλάκα». Είπε επίσης ότι ο Έπσταϊν κανόνισε να συναντηθεί με τον Μπαράκ, ώστε να μιλήσουν για «τις πολιτικές του Ισραήλ σε σχέση με τα Παλαιστινιακά ζητήματα και τη διεθνή σκηνή».

Μια έκθεση παρακολούθησης από το Journal έδειξε ότι ο Τσόμσκι έλαβε έμβασμα περίπου 270.000 δολαρίων από έναν λογαριασμό που συνδέεται με τον Έπσταϊν τον Μάρτιο του 2018. «Η αείμνηστη σύζυγός μου πέθανε πριν από 15 χρόνια μετά από μακρά ασθένεια. Δεν δώσαμε σημασία σε οικονομικά ζητήματα», εξήγησε ο Τσόμσκι μέσω email. «Ζητήσαμε συμβουλές από τον Έπσταϊν. Ο απλούστερος τρόπος φαινόταν να είναι να μεταφέρω χρήματα από έναν λογαριασμό στο όνομά μου σε έναν άλλο, μέσω του γραφείου του.»


Terje Rød-Larsen, σημείωσε πρώην διπλωμάτης


Ο Rød-Larsen μπορεί να μην είναι γνωστό όνομα, αλλά είναι μεγάλος στους διπλωματικούς κύκλους, αφού βοήθησε στη σύναψη των ορόσημων Συμφωνιών του Όσλο στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Σύμφωνα με το περιοδικό, ήταν τόσο καλός στο αρχοντικό του Epstein στη Νέα Υόρκη μεταξύ 2013 και 2017 που το προσωπικό γνώριζε ότι είχε αγγούρια έτοιμα για το τζιν του. Έλαβε επίσης ένα προσωπικό δάνειο από τον Epstein καθώς και μια δωρεά στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του.

Ο Rød-Larsen παραιτήθηκε από αυτόν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό όταν αποκαλύφθηκαν αρχικά οι δεσμοί του με τον Epstein το 2020. Δεν έδωσε κανένα επιπλέον σχόλιο στην Εφημερίδα.


Joshua Cooper Ramo, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FedEx


Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Έπσταϊν προγραμμάτισε περισσότερες από δώδεκα συναντήσεις κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών με τον Ράμο, ο οποίος ήταν τότε συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων του Χένρι Κίσινγκερ. Ο Ramo υπηρέτησε επίσης στο διοικητικό συμβούλιο των Starbucks και εξακολουθεί να υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της FedEx. Οι περισσότερες από τις συναντήσεις ήταν προγραμματισμένες το βράδυ στο αρχοντικό του Epstein στο Μανχάταν. Ο Epstein τον προσκάλεσε επίσης σε ένα πρωινό το 2013 στο αρχοντικό στο οποίο παρευρέθηκε ο Barak.

Ο Ράμο δεν απάντησε στα αιτήματα της Εφημερίδας να σχολιάσει τις συναντήσεις.


Ariane de Rothschild, πρόεδρος του Edmond de Rothschild Group


Το 2019, η ιδιωτική ελβετική τράπεζα Edmond de Rothschild Group ισχυρίστηκε ψευδώς και η πρόεδρός της, Ariane de Rothschild, δεν είχε δεσμούς με τον Epstein. Σύμφωνα με τα έγγραφα που εξετάστηκαν από την Εφημερίδα:

Η κυρία de Rothschild, που παντρεύτηκε τη διάσημη τραπεζική οικογένεια, είχε περισσότερες από δώδεκα συναντήσεις με τον Epstein. Ζήτησε τη βοήθειά της για το προσωπικό και την επίπλωση καθώς και συζήτησε μαζί της επιχειρηματικές συμφωνίες, σύμφωνα με τα έγγραφα. Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Epstein ζήτησε από την κυρία de Rothschild σε ένα email για βοήθεια για να βρει μια νέα βοηθό, «γυναίκα… πολύγλωσση, οργανωμένη».

«Θα ρωτήσω γύρω μου», απάντησε η κυρία ντε Ρότσιλντ.

Αγόρασε αντικείμενα δημοπρασίας αξίας σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων για λογαριασμό του Epstein το 2014 και το 2015, δείχνουν τα έγγραφα. Η κυρία de Rothschild διορίστηκε πρόεδρος της τράπεζας τον Ιανουάριο του 2015. Τον Οκτώβριο του 2015, αυτή και ο Epstein διαπραγματεύτηκαν μια σύμβαση 25 εκατομμυρίων δολαρίων για την Epstein's Southern Trust Co. για την παροχή «ανάλυσης κινδύνου και την εφαρμογή και χρήση ορισμένων αλγορίθμων» για την τράπεζα[. ]

Σε απάντηση στο Journal, η τράπεζα παραδέχτηκε ότι η δήλωσή της για το 2019 ήταν ανακριβής και είπε ότι ο de Rothschild είχε επιχειρηματικές συναντήσεις με τον Epstein από το 2013 έως το 2019, ότι είχε συστήσει την τράπεζα σε οικονομικούς ηγέτες των ΗΠΑ, παρείχε φορολογικές συμβουλές και συμβουλές σχετικά με τους κινδύνους. και είχε συστήσει δικηγορικά γραφεία. Η τράπεζα είπε επίσης ότι ο Έπσταϊν «την ζήτησε προσωπικά σε δύο περιπτώσεις για συμβουλές και υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση ακινήτων» και ότι εκείνη «αγνοούσε ομοίως τυχόν ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική του συμπεριφορά» εκείνη τη στιγμή.


Kathryn Ruemmler, γενική σύμβουλος Goldman Sachs


Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η Epstein προγραμμάτισε περισσότερες από τρεις δωδεκάδες συναντήσεις με τη Ruemmler, ξεκινώντας το 2014, αφότου έφυγε από το γραφείο του συμβούλου του Λευκού Οίκου και εντάχθηκε στον ιδιωτικό τομέα ως συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Latham & Watkins. 

Ο Έπσταϊν προγραμμάτισε επίσης να πετάξει μαζί του στο Παρίσι το 2015 και στο διαβόητο πλέον νησί του στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, κοίταξε διαμερίσματα που την ενδιέφερε και συζήτησε με το προσωπικό του εάν οι νεαρές γυναίκες που εργάζονταν στο αρχοντικό του στο Μανχάταν θα έκανε τον Ρούμλερ να νιώθει άβολα. 

Σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε από το NBC News, ο Epstein την παρέπεμψε επίσης ως πελάτη στην JPMorgan Chase το 2019, λίγους μήνες πριν από την τελική σύλληψή του. «Ο Τζέφρι μόλις σκέφτηκε ότι η Κάθι είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην Ουάσιγκτον και πίστευε ότι θα δέσετε οι δυο σας», έγραψε ο βοηθός του Έπσταϊν σε ένα προσωπικό του JPMC.

Το 2020, η Ruemmler πήρε δουλειά ως κορυφαία δικηγόρος στον Όμιλο Goldman Sachs, όπου συμπροεδρεύει της συμβουλευτικής επιτροπής κινδύνου φήμης της εταιρείας. Ένας εκπρόσωπος της Goldman είπε στο Journal ότι η σχέση της Ruemmler με τον Epstein ήταν επαγγελματική και σχετίζεται με τη δουλειά της στη Latham & Watkins:

Στην κανονική πορεία, ο Έπσταϊν την προσκαλούσε επίσης σε συναντήσεις και κοινωνικές συγκεντρώσεις, τη μύησε σε άλλες επαγγελματικές επαφές και έκανε παραπομπές. Ήταν τα ίδια είδη επαφών και δεσμεύσεων που είχε με άλλες επαφές και πελάτες.

Η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η Ρούμλερ δεν παρατήρησε ποτέ τίποτα το απρόσμενο στο αρχοντικό του, ότι δεν πέταξε πουθενά μαζί του, ότι δεν επισκέφτηκε ποτέ το νησί του και ότι το σχόλιό της ήταν «Μετανιώνω που γνώρισα ποτέ τον Τζέφρι Έπσταϊν».


Λόρενς Σάμερς


Οι δεσμοί μεταξύ του Έπσταϊν και του πρώην υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Χάρβαρντ ήταν ήδη γνωστοί. Αλλά το περιοδικό παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύνδεσή τους. Αν και το Χάρβαρντ σταμάτησε να δέχεται δωρεές από τον Έπσταϊν μετά την καταδίκη του το 2008, ο Σάμερς συνέχισε να τον συναντά συχνά.

Η εφημερίδα αποκάλυψε ένα email που έστειλε ο Σάμερς στον Έπσταϊν το 2014, στο οποίο ζητούσε τη συμβουλή του χρηματοδότη για το πώς να συγκεντρώσει χρήματα για μια μη κερδοσκοπική ποιητική πρωτοβουλία με επικεφαλής τη σύζυγό του, την καθηγήτρια του Χάρβαρντ Elisa New. «Χρειάζομαι φιλανθρωπικές συμβουλές μικρής κλίμακας. 

Η ζωή μου θα είναι καλύτερη αν μαζέψω 1 εκατομμύριο δολάρια για τη Λίζα», έγραψε ο Σάμερς. «Κυρίως θα πάει για να γίνει μια σειρά pbs και για εκπαίδευση δασκάλων. Ιδέες?" Ο Έπσταϊν και ο Σάμερς έκαναν σχέδια για δείπνο κοντά στο σπίτι του Σάμερς στη Μασαχουσέτη δύο μέρες αργότερα, και το 2016, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνδέεται με τον Έπσταϊν έδωσε 110.000 δολάρια στο έργο του Νιού.

Σε μια δήλωση στο Journal, οι Summers and New ανέφεραν ότι ο Summers «λυπάται βαθιά που ήρθε σε επαφή με τον Epstein μετά την καταδίκη του», ο New «λυπάται που δέχτηκε χρηματοδότηση από τον Epstein» και ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του New είχε κάνει μια δωρεά «υπερβαίνουσα το ποσό που έλαβε» από Epstein σε μια ομάδα κατά της σεξουαλικής εμπορίας.


Πήτερ Θίελ


Οι New York Times αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα αρχεία προγραμματισμού του Epstein, ο Epstein είχε αρκετές συναντήσεις με τον συνιδρυτή του PayPal το 2014:

Τα αρχεία — με τη μορφή email που έστειλε ο βοηθός του κ. Epstein για να του υπενθυμίσει τα επερχόμενα γεγονότα — δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 ο κ. Thiel είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον κ. Epstein τουλάχιστον τρεις φορές, είτε κατ' ιδίαν συναντήσεις ή με άλλους για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. 

Άλλες δύο φορές, ο κ. Θίελ περιλαμβανόταν ανάμεσα σε πάνω από δώδεκα άλλα γνωστά άτομα που θα έπρεπε να προσπαθήσει να δει ο κ. Έπσταϊν ενώ βρισκόταν στην έπαυλή του στη Νέα Υόρκη. Δεν είναι σαφές από τα αρχεία εάν έγιναν όλες οι συναντήσεις με τον κ. Θίελ. Μερικά αναφέρθηκαν ως δοκιμαστικά ή "TBD" - για "να καθοριστούν".

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Epstein προγραμμάτισε επίσης συναντήσεις μεταξύ του Thiel και του Ρώσου πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη Vitaly Churkin. «Ήμουν μάλλον αφελής», είπε ο Thiel για τη συνάντηση του 2016. «Δεν σκέφτηκα αρκετά ποια θα μπορούσε να ήταν η ατζέντα του Έπσταϊν».


Τομ Μπαράκ


Ο πρωην στενός σύμμαχος του Τραμπ και διευθυντής ιδιωτικών μετοχών Τομ Μπαράκ ήταν φίλος με τον Έπσταϊν και τον πρώην πρόεδρο όταν ήταν κοντά στη Νότια Φλόριντα τη δεκαετία του 1980. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Έπσταϊν προσπάθησε να αναβιώσει τη σύνδεση το 2016, αφού ο Τραμπ κέρδισε την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων. 

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, ο Έπσταϊν προγραμματίζει ένα γεύμα με τον Μπαράκ, ο οποίος ήταν άτυπος σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ εκείνη την εποχή. Ο Μπαράκ προσκλήθηκε επίσης στο αρχοντικό του Epstein's Upper East Side τον Σεπτέμβριο του 2016 με τον Ρώσο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη Vitaly Churkin και τον Woody Allen.


Leon Black


Η σχέση του ιδιωτικού κολοσσού με τον Τζέφρι Έπσταϊν δημοσιοποιήθηκε πριν από χρόνια, οδηγώντας τελικά στην αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης. Αλλά ο Leon Black εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον έλεγχο για τις σχέσεις του με τον Epstein. Στις 25 Ιουλίου, η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει τις συναλλαγές του συνιδρυτή της Apollo Global Management με τον Έπσταϊν. 

Η έρευνα θα εξετάσει τα 158 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε ο Μπλακ στον Έπσταϊν όλα αυτά τα χρόνια για συμβουλές σχετικά με τη φορολογία και τον προγραμματισμό της περιουσίας - ένα εννιαψήφιο ποσό για έναν άνδρα που δεν αποφοίτησε από το κολέγιο. 

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου, ο Μπλακ συμφώνησε επίσης να πληρώσει 62,5 εκατομμύρια δολάρια στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ σε έναν διακανονισμό που θα τον απαλλάσσει από τυχόν ισχυρισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια της έρευνας της περιοχής για το φερόμενο κύκλωμα σεξουαλικής διακίνησης του Έπσταϊν στο Little St. James.

Ο Μπλακ θα μπορούσε επίσης να επιστρέψει στο πολιτικό δικαστήριο για τις σχέσεις του με τον Έπσταϊν. Στις 26 Ιουλίου, μια ανώνυμη γυναίκα με σύνδρομο Down και αυτισμό μήνυσε τη Μπλακ στη Νέα Υόρκη επειδή φέρεται να τη βίασε όταν ήταν 16 ετών. αφήνοντάς την στη φροντίδα της Ghislaine Maxwell. Ο δικηγόρος του Μπλακ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «επιπόλαιες και κυρώσεις».

Μία από τις συναλλαγές που είχε ο Μπλακ με τον Έπσταϊν, αναφέρουν οι New York Times, ήταν όταν, το 2016, ο Έπσταϊν βοήθησε τον Μπλακ να αποφύγει τους φόρους όταν ο Μπλακ πούλησε ένα γλυπτό του Alberto Giacometti 25 εκατομμυρίων δολαρίων και χρησιμοποίησε τα έσοδα για να αγοράσει τον πίνακα του Σεζάν 30 εκατομμυρίων δολαρίων.


Jes Staley


Ο Staley, επίσης, είναι γνωστός συνεργάτης του Epstein εδώ και χρόνια. Αλλά οι διασυνδέσεις του τραπεζίτη με τον Έπσταϊν αντιμετώπισαν ένα νέο επίπεδο επιθεώρησης τον περασμένο χρόνο. Ο Staley, ο οποίος παραιτήθηκε από την Barclays το 2021 για τη σχέση του με τον σεξουαλικό εγκληματία, είχε στενή σχέση με τον Epstein. «Εκτιμώ βαθύτατα τη φιλία μας», του έγραψε ο Staley το 2009 όταν εργαζόταν στην JPMorgan Chase. «Έχω λίγα τόσο βαθιά». 

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε η Daily Beast δείχνουν ότι ο Έπσταϊν τον βοήθησε να συνδεθεί με τους συνεργάτες του στην υψηλή κοινωνία, όπως ο Πρίγκιπας Άντριου, ο Μπιλ Γκέιτς, το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed της Νέας Υόρκης Λι Μπόλινγκερ και ο επιχειρηματίας του Ντουμπάι Σουλτάν Αχμέντ μπιν Σουλεγιέμ.


JPMorgan Chase



Η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και χρόνια για τις διασυνδέσεις της με τον Epstein. Όμως, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η JPMorgan Chase χρειάστηκε να απαντήσει σχετικά με το πόσοι άνθρωποι γνώριζαν για τις συναλλαγές τους με τον φερόμενο σεξουαλικό διακινητή λόγω της αγωγής στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ που ισχυριζόταν ότι η τράπεζα βοήθησε στη λειτουργία του Epstein. 

Η πιο πρόσφατη λεπτομέρεια αποκαλύφθηκε στα τέλη Αυγούστου, όταν οι εισαγγελείς του USVI ισχυρίστηκαν ότι η JPMorgan επεξεργάστηκε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τον Epstein κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων που ήταν πελάτης του.

Η περιοχή έχει μηνύσει την τράπεζα για αποζημίωση 190 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε προφορικές συζητήσεις στις 12 Σεπτεμβρίου, ένας δικηγόρος για τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι, το 2019, η τράπεζα είχε ενημερώσει την κυβέρνηση για τις δραστηριότητές τους από κοινού από το 2003, αναφέροντας ότι ήταν «ύποπτη δραστηριότητα».

«Ολόκληρη η επιχείρηση του Έπσταϊν με την JPMorgan και η όλη επιχείρηση της JPMorgan με τον Τζέφρι Έπσταϊν ήταν εμπορία ανθρώπων», δήλωσε η δικηγόρος Mimi Liu. «Ο μόνος λόγος που η JPMorgan ανέφερε τελικά μετά από 16 χρόνια τα δισεκατομμύρια δολάρια σε ύποπτες συναλλαγές για τον Τζέφρι Έπσταϊν είναι επειδή συνελήφθη και μετά ήταν νεκρός». Η JPMorgan Chase αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη και δήλωσε ότι η επιχείρησή της ήταν «λάθος».

Λίγο λιγότερο από ένα μήνα πριν από τη δίκη που είχε προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου, η JPMorgan Chase συμβιβάστηκε με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ. Η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει 75 εκατομμύρια δολάρια με 20 εκατομμύρια δολάρια από αυτά να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, 20 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές δικηγόρων και 10 εκατομμύρια δολάρια σε ταμείο ψυχικής υγείας των θυμάτων. Η JPMorgan κατέληξε επίσης σε εμπιστευτικό διακανονισμό με τον Jes Staley για ένα άγνωστο ποσό.

Όπως έγραψε ο Kevin T. Dugan της Νέας Υόρκης, ο διακανονισμός σηματοδότησε «την πραγματική αρχή του τέλους των επίσημων ερευνών για την κλούβα των πλούσιων και ισχυρών ανθρώπων που βοήθησαν να γίνουν - και που ωφελήθηκαν από τα τερατώδη εγκλήματα του Epstein».


Πρίγκιπας Ανδρέας


Οι διασυνδέσεις του βασιλιά με τον Έπσταϊν είναι δημόσιες εδώ και χρόνια, αλλά ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον μικρότερο αδερφό του βασιλιά τον επανέφερε στους τίτλους των ταμπλόιντ. Στο ντοκιμαντέρ του A&E Secrets of Prince Andrew, το μοντέλο Lisa Phillips ισχυρίζεται ότι είδε τον Πρίγκιπα Andrew στο Little St. James το 2000, όπου ο Epstein φέρεται να είπε στη φίλη της να κάνει σεξ με τους βασιλικούς. «Ήταν τραυματικό για εκείνη και μετά από αυτό, δεν ήταν η ίδια», είπε ο Phillips στο έγγραφο. «Η ζωή της βγήκε εντελώς εκτός ελέγχου».

Ο βασιλικός βιογράφος Andrew Lownie είπε στο ντοκιμαντέρ ότι ο Epstein και ο πρίγκιπας Andrew ήταν «πραγματικοί καλύτεροι φίλοι» και ότι «υπήρχαν επτά διαφορετικοί αριθμοί για τον Andrew στο μικρό μαύρο βιβλίο του Epstein». Σύμφωνα με τον Lownie, ο Epstein και η Ghislaine Maxwell προσκλήθηκαν σε βασιλικές αποδράσεις όπως το Balmoral και το Sandringham και σε «προσωπικά πάρτι γενεθλίων στο Windsor». (Πράγματι, υπάρχει μια φωτογραφία του Epstein και του Maxwell σε μια καμπίνα στο κτήμα Balmoral.)

«Ο Έπσταϊν και ο Γκίσλεϊν προσκλήθηκαν στην καρδιά της βρετανικής μοναρχίας», είπε ο Λόουνι. Πρόσθεσε ότι ο Έπσταϊν φέρεται να είπε κάποτε: «Υπάρχει μόνο ένα άτομο που του αρέσει το σεξ περισσότερο από εμένα, και αυτός είναι ο Άντριου».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, Ντίκι Άρμπιτερ, ο Άντριου θα έπρεπε να ζητήσει «άδεια από τη βασίλισσα» για να καλέσει τον Έπσταϊν σε ιδιωτικές εκδηλώσεις. «Η βασίλισσα θα πίστευε τα παιδιά της», είπε ο Arbiter.

Το ποστ αυτο θα ενημερωνεται συνεχώς..


Το αρχικο αρθρο στα αγγλικα 

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος