Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Βρέθηκαν 271 άγνωστα έργα του Πικάσο

Περισσότερα από 271 έργα του Πάμπλο Πικάσο, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαν οι πάντες και χρονολογούνται από το 1900 έως το 1932 βρέθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Liberasion".

Πίνακες, μπλοκ, κολάζ, υδατογραφίες λιθογραφίες, πορτραίτα της πρώτης του συζύγου και σκίτσα του διάσημου ζωγράφου συγκαταλέγονται σε αυτά τα έργα των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 60 εκατ ευρώ.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κυανή Ακτή που κατείχε τα έργα και επιθυμούσε πιστοποιητικό αυθεντικότητας, συνάντησε μετά από επίμονες προσπάθειες τον Κλοντ Πικάσο, γιο του ζωγράφου και διαχειριστή της κληρονομιάς του.

Ο ηλικιωμένος είχε εργασθεί ως ηλεκτρολόγος τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του Πάμπλο Πικάσο, έως και το 1973 που απεβίωσε.

Τα έργα που είχε στην κατοχή του, σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιες καταθέσεις του ο ηλικιωμένος έλεγε ότι τα είχε δώσει ο ίδιος ο ζωγράφος ενώ σε άλλες υποστήριζε ότι του τα δώρισε η σύζυγος του διάσημου ζωγράφου. Τα έργα κατασχέθηκαν σύμφωνα και με την αστυνομία ενώ υπό προσωρινή κράτηση τελεί ο ηλικιωμένος, ο οποίος θεωρεί εαυτόν αθώο.

"Αποκλείεται ο πατέρας του να έχει κάνει δώρο μια τέτοια ποσότητα έργων" υποστήριξε ο Κλοντ Πικάσο στην εφημερίδα "Liberasion" και τόνισε ότι αυτά τα "έργα αποτελούσαν μέρος της ζωής" του πατέρα του ενώ ζήτησε να χυθεί "άπλετο φως" στην υπόθεση.

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος