Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μόνη λύση η ελεγχόμενη Πτώχευση για την Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση, παρά την ελεγχόμενη χρεοκοπία και όσο γρηγορότερα συμβεί, θα είναι προς όφελος όλων. Την άποψη αυτή εκφράζουν σε άρθρο τους οι Financial Times, με τίτλο που αναφέρεται στο «ελληνικό δράμα».

Οπως αναφέρει ο αρθρογράφος, σήμερα Δευτέρα οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ αναμένεται να ολοκληρώσουν τον έλεγχό τους στην πρόοδο του προγράμματος σύγκλισης της Ελλάδας και, όπως όλα δείχνουν, θα επικυρώσουν το ήδη γνωστό γεγονός της μη κάλυψης των στόχων, των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, ιδίως στον τομέα των εσόδων. Παρ’ όλα αυτά, η επόμενη δόση (9δισ. ευρώ) του δανείου από το πακέτο στήριξης αναμένεται να εκταμιευθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
«Αναπόφευκτο»
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και γενικότερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας προετοιμάζονται για το αναπόφευκτο, που είναι η τελική κήρυξη της χώρας σε χρεοκοπία. Σύμφωνα με τους Financial Times, «η δραματική ανακοίνωση θα έρθει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. Το πολύ στο τρίτο...».
Μάλιστα ο αρθρογράφος επικαλείται και τις απόψεις κάποιων πολιτικών παραγόντων στη Γερμανία και τις Βρυξέλλες, που κάνουν λόγο για ανακοίνωση της χρεοκοπίας της χώρας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, ώστε να μη... διαταραχθούν οι «παραδοσιακές διακοπές», τα... μπάνια του λαού, αφού οι περισσότεροι Ελληνες και Ευρωπαίοι φεύγουν για διακοπές την 1η Αυγούστου.
ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ


Υ.Γ ευτυχώς που πάνω απο όλα,σκέφτονται να μην μας χαλάσουν τις διακοπές μας ..

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος