Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Απαγόρευση των μπιμπερό με δισφαινόλη


Απαγόρευση των μπιμπερό με δισφαινόλη

Την απαγόρευση μπιμπερό που περιέχουν δισφαινόλη Α, χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών δοχείων για τρόφιμα, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα τεθεί σε ςεφαρμογή στις αρχές του 2011.
Η δισφαινόλη Α μια αμφιλεγόμενη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών δοχείων για τρόφιμα και έχει ήδη απαγορευτεί στη Δανία και τη Γαλλία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχουν φόβοι ότι το συγκεκριμένο χημικό μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την ανοσολογική απόκριση των μικρών παιδιών.
Ο Επίτροπος για θέματα Υγείας Τζον Ντάλι πρότεινε την απαγόρευση αυτή γιατα μπιμπερό «λόγω των αμφιβολιών που υπάρχουν» όσον αφορά την ασφάλεια τηςουσίας αυτής "για τα μωρά και τα παιδιά μικρής ηλικίας", διευκρίνισε οεκπρόσωπός του Φρεντερίκ Βενσάν.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε ήδη από τον Ιούνιο υπέρ της απαγόρευσης τηςκατασκευής και της κυκλοφορίας στην αγορά μπιμπερό που περιέχουν δισφαινόλη Α(BPA).
Ο Επίτροπος στηρίζει τις επιφυλάξεις του στη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχήςγια την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) της 23ης Σεπτεμβρίου, εξήγησε ο Βενσάν.
«Η γνωμοδότηση της EFSA επιβεβαιώνει την ημερήσια επιτρεπόμενη ποσότητα, αλλάεπισημαίνει κάποιες ζώνες στις οποίες υπάρχουν σκιές, στηριζόμενη σε νέεςμελέτες», σημείωνε ο Ντάλι σε ανακοίνωσή του στις αρχές Οκτωβρίου,διευκρινίζοντας ότι στις ζώνες αυτές οι επιδράσεις της ουσίας αυτής στην υγεία «δεν μπορούν να αξιολογηθούν».
«Δεν αποκλείεται (η δισφαινόλη Α) να μπορεί να έχει μια επίδραση στην ανάπτυξη(του ανθρωπίνου σώματος), στην αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και στηνεμφάνιση όγκων. Πρόκειται για ένα νέο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να ληφθείυπόψη σε μια ενδεχόμενη δράση που θα αναληφθεί από την Επιτροπή», υπογράμμιζετότε ο Ντάλι.
Η Γαλλία και η Δανία έχουν ήδη αποφασίσει μονομερώς να απαγορεύσουν τηνκατασκευή και την κυκλοφορία στην αγορά μπιμπερών που περιείχαν δισφαινόλη Α.
Η απαγόρευση στη Δανία είναι πιο εκτεταμένη, καθώς αφορά όλα τα προϊόντα πουπεριέχουν BPA και χρησιμοποιούνται στη διατροφή των παιδιών ως την ηλικία των 3ετών.
Η δισφαινόλη Α είναι επίσης απαγορευμένη στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε πολλές αμερικανικές πολιτείες.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ειμαι Ελληνας κ ειμαι περηφανος για αυτο!!! οσο κ αν καποιοι προσπαθουν να μειωσουν την αξια,την ιστορια,την προσφορα της χωρας μας στον πολιτισμο κ στην δημοκρατια,οπως κ το αισθημα της περηφανειας να εισαι κ να αισθανεσαι Ελληνας κ το μεγαλειο της χωρας μου,το αιμα που κυλαει στις φλεβες μας θα ειναι παντα ατοφιο Ελληνικο !! δεν ανεχομαι παντος ειδους αδικια κ εκμεταλευση κ δεν θα παψω ποτε να υποστηριζω τα πιστευω μου! "Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια" "Μολων Λαβε" "Εσω Ετοιμος"" "αγαπα τον πλησιον σου σαν τον εαυτο σου"" "σεβασου τους αδυναμους" "να εισαι δικαιος κ ειλικρινης" !! Ειμαι κατα της "ανωνυμης" κ "απροσωπης" ενημερωσης κ αρχη μου το "αν εχεις να πεις κατι,πες το με το ονομα σου" αλλιως μην το λες καθολου...ειναι ντροπη να "κρινουμε,κατακρινουμε,καταδικαζουμε" πισω απο την "ασφαλεια" της ανωνυμιας που μας παρεχει το ιντερνετ... το θεωρω ανανδρο κ υπουλο!